Because of Lumpy Skin Disease Prohibition import Bulgarian calves - Boerenbusiness.nl

Details
Promoted
Sites: 
IBIS TH
Author: 
DCA MultiMedia
Channel: 
Search engines
Text (summary): 

The Foundation Quality Vleeskalverensector announced a ban on the import of calves from Bulgaria. This is to prevent Lumpy Skin Disease to the Netherlands.

Tags
Locations
LocationCoordinatesRelevanceShow on map
Netherlands52.13°N 5.29°E0.500Yes
Discovery
Source: 
Searched entity: 
Original language: 
Original title: 
Wegens Lumpy Skin ziekte Verbod import Bulgaarse kalveren - Boerenbusiness.nl
Original text (summary): 

Succesvolle Nederlanders over hun boerenroots

Veel succesvolle bekende Nederlanders zijn geboren als boerenzoon- of dochter. Hoe zijn zij geslaagd buiten de agrarische sector? Twaalf unieke interviews met boeiende persoonlijkheden. Met onder meer Cor van Zadelhoff, Marianne Timmer, Jaap van Duijn, Ton Heerts, Bob Crébas en Gerco Schröder. Bestel nu

De Stichting Kwaliteitsgarantie Vleeskalverensector heeft een verbod afgekondigd voor de import van kalveren uit Bulgarije. Dit om te voorkomen dat de Lumpy Skin Disease naar Nederland komt.

Kalverhouders die het verbod negeren, lopen het risico op een boete van 750 euro per geimporteerd kalf.

Lumpy skin disease (of nodulaire dermatose) is een virusziekte bij runderen, veroorzaakt door een pokkenvirus. Dit virus is verwant aan het geiten-en-schapenpokkenvirus en het menselijke pokkenvirus. Lumpy skin disease is niet besmettelijk voor mensen.

​Het is voor het eerst dat binnen lidstaten onderling van de Europese Unie een dergelijk importverbod geldt. In Bulgarije zijn onlangs zes bedrijven besmet verklaard.

Issues
Issue(s) that this article relates to, if applicable.
Workflow
Status: